Two Door Cinema Club blijft lachen

Na stand-alone single Sattelite kondigt de band nu een nieuw album aan.

Two Door Cinema Club is terug. De band kondigt vijfde studioalbum ‘Keep On Smiling’ aan. De plaat komt uit op 2 september via LOWER THIRD / [PIAS] en wordt op 30 september voorgesteld aan de Belgische fans in de Botanique. Naast de albumaankondiging heeft Two Door Cinema Club de eerste single van het nieuwe album, Wonderful Life, uitgebracht.

Wonderful Life is een knipoog naar de pure rush van de vroege output van Two Door Cinema Club en de band klinkt nog altijd fris na vijftien jaar carrière waarin meermaals platina scoorden. Van moeheid lijkt er nog geen sprake. Misschien omdat de band tijd en ruimte kreeg om zich volledig onder te dompelen in het schrijf- en opnameproces en koos voor een vrijere, meer collaboratieve benadering van het creatieve proces dat leidde tot ‘Keep On Smiling’. Het album is geschreven en geproduceerd door de band zowel tijdens als tijdens de lockdown, met extra productie van Jacknife Lee (Bloc Party, The Killers, Taylor Swift) en Dan Grech Marguerat (Halsey, Lana Del Rey, George Ezra).

Het artwork van de lp is gemaakt door de Britse kunstenaar Alan Fears, bekend om zijn levendige, op de jaren tachtig geïnspireerde stijl en popcultuurreferenties. Zijn kenmerkende kleurrijke, theatrale, vaak humoristische en elementair positieve schilderijen lenen zich perfect om de thema's van ‘Keep On Smiling’ visueel in te kapselen.

19 juni 2022
Marc Alenus