Tweede soloplaat voor Mattias De Craene

Het tweede album is een alternatieve soundtrack bij de cultfilm 'The Holy Mountain' (1973) van de Chileens-Franse regisseur Alejandro Jodorowsky.

Saxofonist Mattias De Craene (Nordmann, MDCIII) brengt via VierNulVier Records op 11 oktober een nieuw album uit, dat de titel 'A House Where I Dream' meekrijgt. Eerste single You And Me kan je hieronder beluisteren. 

Mattias De Craene zal het album live presenteren met de film op woensdag 16 oktober op Videodroom tijdens Film Fest Gent. Twee dagen later volgt een filmconcert tijdens Leiden International Film Festival op 18 oktober.

"Mijn hoofd, mijn ziel - en dus ook mijn muziek - komen thuis bij deze film", aldus de man in kwestie over de film. Bovenal is deze plaat hoogst persoonlijk en onbedoeld een metafoor geworden voor de beklimming van De Craenes eigen berg. Voor het festival Videodroom van Kunstencentrum VIERNULVIER ging de saxofonist in 2023 aan de slag voor een nieuwe soundtrack van de film, maar zijn lichaam en geest riepen hem abrupt een halt toe waardoor hij noodgedwongen een professionele break moest nemen.

Toch liet dit project hem niet los en dus volgde een eerlijke en rauwe zoektocht naar zichzelf als mens en artiest, met Jodorowsky als compagnon de route en muziek als houvast.

10 september 2024
Patrick Van Gestel