Tweede editie van In Utero Festival

Op zaterdag 26 mei is Mechelen heel even het epicentrum van het Vlaamse experimentele muzieklandschap. Je kan er die avond in het Cultuurcentrum terecht voor de tweede editie van het In Utero festival.

 

Vorig jaar haalde In Utero onder andere Gnod en Paper Hats naar Mechelen, de affiche van dit jaar graaft alweer diep in de binnen- en buitenlandse ondergrond.

 

Uit Philadelphia is NAH te gast. Drummer Mike Kuhn mixt zijn gedreun op de vellen met snerpende samples - voer voor fans van lawijt à la Death Grips of Ho99o9. De andere buitenlandse gast is het Parijse collectief Oiseaux-Tempete dat postrock (en zoveel meer) met wereldmuziek doet flirten. Oiseaux-Tempete begint waar Esmerine, Godspeed of A Silver Mount Zion eindigen. Op zich al een voldoende reden om richting Mechelen te trekken, zouden we durven stellen.

 

Dichter bij huis stootte In Utero op elektronica-pionier Yves De Mey (aka Eavesdropper) en Club Moral, het noise-collectief rond het kunstenaarsduo Anne-Mie Van Kerckhoven en Danny Devos dat tot voor kort ook Mauro en Aldo Struyf in de rangen telde.

 

Tickets kosten 15 euro. Meer info via Cultuurcentrum Mechelen.

16 mei 2018
Christophe Demunter