Tweede album voor Lala Lala

Lillie West smeet de deur open naar een groter geluid.

Lala Lala, kondigt het nieuwe album, ‘I Want The Door To Open’, aan dat op 8 oktober uitkomt op Hardly Art, en presenteert een eerste single/video, DIVER. Na het veelgeprezen ‘The Lamb’ uit 2018, wilde West iets sonisch groter en wilde ze thematisch meer naar buiten kijken. Ze wou een album dat minder een rechttoe rechtaan documentatie zou zijn van de eigen persoonlijke worstelingen, maar eerder een puzzel met tekstuele en sonische aanwijzingen die de luisteraar in staat zouden stellen, zoals de titel al zegt, de deur te openen naar de grotere betekenis van die worstelingen.

De eerste single illustreert meteen bovenstaande met dikke synthlagen, galmend drumwerk (door Nnamdi Ogbonnaya), schetterend koper en overstuurde zang, inclusief Kate Bush-achtig koortje. De duiker in kwestie verwijst naar het personage Anna Kerrigan in het boek ‘Manhattan Beach’ van Jennifer Egan, een vrouw die werkt bij Brooklyn Naval Yard en de eerste vrouwelijke duiker die wordt gestuurd om schepen te repareren.

De begeleidende video, geregisseerd door Brielle Brilliant & West, weerspiegelt dit idee. Die toont West temidden van een woestijn. Daarin treft ze een gigantische blok ijs aan waarin sleutels zitten. Waarop die sleutels passen, zal misschien later duidelijk worden.

‘I Want The Door To Open’ Tracklist

1. Lava
2. Color of the Pool
3. DIVER
4. Photo Photo feat. Ohmme
5. Prove it
6. Castle Life
7. Bliss Now!
8. Straight & Narrow
9. Beautiful Directions feat. Kara Jackson
10. Plates feat. Ben Gibbard
11. Utopia Planet

Lala Lala brengt de nieuwe plaat naar België op 29 en 30 januari 2022. Dan staat ze respectievelijk in Villa Bota te Brugge en in de Rotonde van de Botanique.

16 juli 2021
Marc Alenus