Tweede album voor Eva Van Manen

De Amsterdamse dichteres, producer, songwriter en zangeres brengt dit najaar haar tweede album uit.

Eva Van Manen bracht drie jaar geleden haar debuutplaat uit en had eigenlijk op Boterhammen In Het Park 2020 moeten staan, maar noodgedwongen bleef ze vooral in eigen land om de bekende reden. In mei kondigde ze haar tweede album aan met de single Wie Weet Nu Alles?

Op haar tweede album voegt ze haar elektronische producties, synths en vocale samen met de jazzy partijen van Xander Vrienten (bas), Kick Woudstra (drums), Rory Ronde (gitaar), Floris van der Vlugt (sax) en Jordy Kalfsvel (Keys). Inspiratie haalde ze uit album ‘What Kinda Music’ van Tom Misch en Yussef Dayes. De Londense mixer van dat album, Adam Jeffrey, nam ook de mix op zich van ‘De Diepte In’. Het resultaat? Een stromend album met de nodige distortion en gruizige drums.

Dat kan je niet meteen afleiden uit de nieuwe single Niet Voor Mij, dat is meer een van melancholie zwangere r&b-song met een jazzy inslag en vol poëtische beslommeringen. “De stad beweegt, maar niet voor mij,” zingt ze over Amsterdam waarin zij zich een buitenstaander voelde en die los van haar constant in beweging leek te zijn. Het gaat over relativiteit en nieuwe kansen grijpen. Een nieuwe kans op succes in Vlaanderen ook misschien? Het zou zeker mogen!

13 augustus 2021
Marc Alenus