Tweede album voor Du Blonde via Moshi Moshi

Drie jaar is het geleden dat Beth Jeans Houghton, aka Du Blonde, haar eerste album uitbracht. Nu is de opvolger op komst.

Ondertussen verhuisde Du Blonde van Mute, waar ze haar prima debuut ‘Welcome Back To Milk’ uitbracht naar Moshi Moshi. Daar zal ‘Lung Bread For Daddy’ uitkomen, een plaat waarop ze op de drums na alle instrumenten zelf inspeelde.

Houghton is niet alleen een multi-instrumentaliste, ook op vlak van visuele kunsten, kan je haar weinig leren. Ze maakte in het verleden al video’s voor Red Hot Chili Peppers, Lump en Ezra Furman en ook de nieuwe clip bij vooruitgestuurde single Buddy is van haar hand.

In de clip ging ze aan de slag met een badkuip, drie flessen plantaardige olie, zevenendertig pakjes spaghetti, keukenhandschoenen en een cowboyhoed. Het resultaat zie je hieronder.

Met dat bad vol pasta, trotseert Houghton een van haar grootste gruwels, wat past bij het idee van de song. Die gaat over het einde van haar vorige relatie en toen de man in kwestie vroeg of ze dan gewoon vrienden konden blijven, gruwde ze zo bij dat idee dat ze naar huis ging en Buddy schreef.

Op ‘Lung Bread For Daddy’ is het nog wachten tot 22 februari, maar je kan de plaat wel reeds bestellen.

11 oktober 2018
Marc Alenus