Tweede album voor BC Camplight

Een van de opmerkelijkste debuutplaten van 2015 was ‘How To Die In The North’ van BC Camplight, door zijn moeder en vader Brian Christinzio genoemd.

De Amerikaanse multi-instrumentalist komt deze zomer eindelijk met een vervolg. ‘Deportation Blues’ zal dat album heten en het is weer Bella Union die voor de release zorgt.

Kort na de release van zijn vorige plaat werd Christinzio uitgewezen uit de UK. Hij was na jaren van strijd tegen verslaving en mentale instabiliteit, uitgeweken naar Manchester, maar twee dagen na de release van zijn album vernam hij dat hij terug moest naar de kelder van zijn ouders.

Via zijn grootouders slaagde hij er vervolgens in om de Italiaanse nationaliteit te verwerven en zo kon hij als Europees staatsburger toch weer naar “sunny Manchester” verhuizen.

Waar de titel van de nieuwe plaat vandaan komt, mag ondertussen duidelijk worden. Aan die plaat kon hij pas werken sinds zijn terugkeer. Hij nam ze op in de Whitewood Studio’s in Liverpool. Helemaal in zijn eentje, slechts af en toe bijgestaan door gitarist Robbie Rush, een blazerssectie en drummer Adam Dawnson.

Dat de nieuwe plaat elektronischer en bombastischer zal klinken, blijkt al uit de titeltrack die vandaag het licht zag, een trailer over de nieuwe plaat kan je hier bekijken.

Een tournee doorheen het Verenigd Koninkrijk werd al aangekondigd. Of wij BC Camplight een keer live zullen kunnen aanschouwen, is voorlopig nog niet geweten.

22 mei 2018
Marc Alenus