Tweede adem voor Scavenger

De Antwerpse hardrockformatie Scavenger bestaat terug!

De Antwerpse hardrockformatie Scavenger bestaat terug!

Liefhebbers van het stevige werk met wat jaren op de teller zullen zich Scavenger misschien nog herinneren. In 1985 bracht de band via Mausoleum records hun debuut 'Battlefields' uit en werd er ter promotie getourd doorheen ons land. Spijtig genoeg ging Mausoleum records iets later de fles op en, ook al hadden ze een deal voor drie albums, de band bleef achter met lege handen en een lege portemonnee. Wat later is de band dan ook opgeheven.

Maar begin dit jaar kwamen originele gitarist Marc Herremans en originele drummer Luke Ebinger terug samen. En al snel werden er plannen gesmeed om na al die jaren toch een vervolg te breien aan de avonturen van de band. Want de vragen over Scavenger bleven hen achtervolgen. Destijds werd de band ook in één adem genoemd met Ostrogoth, Acid en Crossfire genoemd.

Aangevuld met jonge honden Lucas Baten (Bas), Kevin Demesmaeker (gitaar) en Tine Callebaut (zang) zitten de heren in het repetitiehok om in 2018 de podia onveilig te maken. Een eerste festival is al geboekt (Stormram, Zulte) en er zullen er nog volgen. 

Wie ondertussen nieuwsgierig is geworden naar Scavenger, check hieronder hun ondertussen meer dan dertig jaar oude debuutalbum. 

 

24 november 2017
Bert Gysemans