Twee Eeklose cultuurhuizen slaan opnieuw de handen in elkaar

De overburen Cultuurcentrum De Herbakker en muziekclub N9 werken al jaren samen aan concerten, schoolvoorstellingen en Kunstendag voor Kinderen. Die samenwerking is een verrijking voor beide partijen en het Eeklose cultuurlandschap.

“Muziekclub N9 en CC De Herbakker hebben ondertussen een sterke traditie ontwikkeld in gezamenlijke programmatie”, Stelt Beatrijs Hollebosch, directeur van CC De Herbakker. Jelle De Clerck, algemeen coördinator van muziekclub N9, vult aan: “De samenwerking is een gelegenheid voor het publiek om de zaal en programmatie van de ander te leren kennen; een kruisbestuiving die bezoekers moet helpen hun horizonten te verbreden.”

De blikvanger in de samenwerking dit cultuurseizoen is het optreden van folkrockpioniers Fairport Convention op donderdag 25 oktober. De band stond aan we wieg van de Engelse folkrock en heeft ondertussen vijfendertig albums op de teller.

Daarnaast staan nog drie concerten op de kalender: het WO I-programma ‘Songs Of War’ door Where The Poppies Blow op 9 november, Zap Mama-zangeres Marie Daulne op 15 februari 2019 en op 2 maart 2019 tot slot de Gentse songstielmannen van King Dalton.

Het volledige programma en tickets vind je op www.ccdeherbakker.be en www.n9.be.

21 oktober 2018
Patrick Blomme