TVAM heeft opvolger klaar voor 'Psychic Data'

Hij bracht het debuut uit in eigen beheer en dat werd een cult-classic en dus openden de poorten van Invada Records zich als vanzelf.

Op die plaat verbond TVAM de puntjes tussen de gammele rock-'n-roll van Suicide, de nostalgie van Boards of Canada en de shoegaze van My Bloody Valentine. Nu keert hij terug en gluurt hij vanuit zijn Starline tourbus over de manshoge hekkens van de rijken en beroemden met een achterdochtig en cynisch oog.

Dit voorjaar was er al Piz Buin waarop de man het repetitieve van The Normal koppelde aan in reverb verdronken zang en nu is er het industrieel klinkende Double Lucifer en de aankondiging van 'High Art Lite', een plaat die op 21 oktober verschijnt via Invada Records en verdeeld wordt via [PIAS].

Over Double Lucifer gesproken, zei Joe Oxley, ook bekend als TVAM: “The cultural constructs of good and evil weigh heavy on us all - If we’re brought up to believe in good vs. evil, then I’d like to think most people try to stick to the right path as much as they can. Sometimes we find ourselves at the whim of fate and pushed by unseen influences. Double Lucifer is about those times when there’s no right path, only pain... when every outcome ends in harm.”

5 juli 2022
Marc Alenus