Tutu Puoane brengt droomproject tot leven

Tutu Puoane, de Antwerpse vocaliste met Zuid-Afrikaanse roots, laat weten dat er eerstdaags een nieuw project zit aan te komen.

Tutu Puoane, de Antwerpse vocaliste met Zuid-Afrikaanse roots, laat weten dat er eerstdaags een nieuw project zit aan te komen.

Een project dat volledig in het teken staat van mensenrechten en dat ‘We Have A Dream’ gedoopt werd.

Deels geïnspireerd door het overlijden van Martin Luther King vijftig jaar terug, wil Puoane samen met het Brussels Jazz Orchestra een oproep tot rechtvaardigheid naar buiten brengen.

Te verwachten is een mix van pop, rock, soul en jazz. Puoane, die recent vooral rond het repertoire van Joni Mitchell werkte, en Frank Vaganée (BJO) selecteerden elk een reeks songs uit de rijke geschiedenis van de protestsongs (met o.a. Stevie Wonder, Marvin Gaye, Nina Simone, Rod Stewart, Sting, Donny Hathaway,..).

Die songs werden op hun beurt van nieuwe arrangementen voorzien. Hieronder kan je al even achter de schermen van de opnames gaan kijken. Meer duiding rond het geselecteerde songmateriaal kan hier gevonden worden.

In juni 2017 werden opnames gemaakt voor een nieuwe release (via Soulfactory Records) die op 8 februari zal gaan verschijnen.

Vanzelfsprekend gaat Puoane het project ook live voorstellen met een reeks optredens waaronder de intussen bijna volledig uitverkochte kick-off in deSingel op 23 februari.

Voor het project wordt onder meer samengewerkt met deSingel (Antwerpen) en met Amnesty International (o.a. de ‘Brave’ campagne).

Overige speeldata 2017-2018:

2 mrt 2018 Flagey, Brussel
3 mrt 2018 Handelsbeurs, Gent
14 apr 2018 Cultuurcentrum, Mechelen
18 apr 2018 Cultuurcentrum, Strombeek
21 apr 2018 Cultuurcentrum, Brugge
2 mei 2018 30CC, Leuven

9 januari 2018
Philippe De Cleen