Tusky 2.0 is er klaar voor

Nadat de in 2005 opgerichte posthardcore-/punkrockband John Coffey na het derde album ‘The Great News’ in mei 2016 aankondigde om voor onbepaalde tijd te stoppen, ontstond er al snel een nieuwe band. 

Tusky werd geboren uit de pure liefde tussen gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaartech Sjors van Reeuwijk en drumtech Bas Allein Richir (alle drie afkomstig uit het John Coffey-team), aangevuld met bassist Justin Ghijsen, die later werd opgevolgd door voormalig John Coffey-gitarist Christoffer van Teijlingen. In deze bezettiing werd in 2018 het debuutalbum ‘Rated Gnar’ op V2 Records uitgebracht, dat een hongerige en vurige band liet horen, sterk beïnvloed door ninetiespunkrockbands: fast & furious yet melodic and catchy. Een hele reeks clubshows en festivals was het resultaat van dat eerste uitstekende album. 

Toen werd het stil. Niet alleen bij Tusky, maar heel de wereld stond een lange tijd stil. Gelukkig is er nu  terug Tusky-nieuws, de twee John Coffey-mannen Alfred en Christoffer werden vervangen door Vladimir Stevic en Quirin Wijgers van de bands Pene Corrida en All Doomed.

En er is nog meer nieuws: het Nederlandse rock-‘n-roll-platenlabel Suburban Records heeft Tusky getekend voor het tweede studio-album. Voorafgaand aan die plaat verschijnt op donderdag 13 mei eerste single We’re Going Out Again. Daarnaast heeft de band een eigen gelimiteerde online comic-reeks genaamd ‘The Big Chase’, getekend door voormalig Tusky-bassist Justin Ghijsen. Bij elke nieuwe single verschijnt een nieuw stripdeel met de bizarre avonturen van bandmascotte Chase. Het eerste stripdeel staat inmiddels op Tusky’s Facebook en Instagram.

Wij kijken alvast uit naar de verdere avonturen van Tusky en mascotte Chase. 

30 april 2021
Bert Gysemans