Trumans Water komt dit jaar naar je toe.

Het is aan de volgende band in een lange reeks reünies.

Het lijkt dezer dagen een beetje op 'Les Revenants': de ene na de andere band kondigt een terugkeer aan. Na Bikini Kill, Stereolab en The Pixies, komen nu ook de experimentele lo-fi noiserockers Trumans Water terug boven water. De ultieme slacker cultband toert dit najaar nog eens samen in Europa en dat was intussen alweer geleden van 2010. En passant zouden ook de intussen onvindbare eerste vier platen een nieuwe release krijgen.

Ooit draaide John Peel in zijn show hun debuutplaat "Of Thick Tum" integraal, Beck coverde The Aroma Of Gina Arnold en de jongens van  The Rapture beslisten om een bandje te starten nadat ze Trumans Water hadden zien optreden. In eigen land kan je Mauro Pawlovski en John Crombez tot hun grootste fans rekenen.

Sinds Kevin en Kirk Branstetter elk aan een kant van de oceaan wonen (Parijs versus Portland), ligt Trumans Water vooral in winterslaap. Maar een recent reünieconcertje op oudejaarsavond moet de vonk toch weer aan de lont gestoken hebben. Tourdata zijn nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte! Als ze het zelf niet vergeten aan te kondigen, want de prille band stuurde ooit demotapes naar tientallen labels ... maar vergat er wel (in pré-internet tijden) het contactadres bij te zetten.

27 januari 2019
Christophe Demunter