Tribute-album voor Rick Parfitt op komst

De Duitse zanger, gitarist en producer Michael Voss (Bonfire, ...)  heeft vandaag  het album 'Rockers Rollin' (A Tribute To Rick Parfitt)' aangekondigd.

Op 13 oktober komt het album uit, niet toevallig de dag dat wijlen Status Quo-gitarist Rick Parfitt vijfenzeventig jaar oud zou geworden zijn. Michael Voss (die zelfs een beetje lijkt op Parfitt) koos zorgvuldig tien nummers, die Rick Parfitt zong en schreef, en presenteert met dit eerbetoon. Op het album treden ook verschillende gasten aan, die de muziek en het podium deelden met Rick, waaronder tourmanager en medeschrijver van vele superhits, Bob Young, het originele oprichtingslid van de Frantic Four, John Coghlan, Ricks zoon, Rick Parfitt Jr., bassist Rhino Edwards, het originele bandlid Andy Bown, Mat Sinner van Primal Fear en vele anderen.

De onfortuinelijke Rick Parfitt werd op 22 december 2016 vanwege complicaties met een schouderkwaal opgenomen in een ziekenhuis in het Spaanse Marbella, waar hij twee dagen later overleed aan de gevolgen van een infectie. Gelukkig leeft zijn muziek verder dankzij onder andere deze Michael Voss. 

De videoclip voor de eerste single is er intussen ook  "Dat is het titelnummer van het album en het bevat alle ingrediënten die me verslaafd hebben gemaakt aan Status Quo", aldus Voss. "Een stampende beat, stuwende gitaren, een hamerende piano en roadmovie-teksten die ervoor zorgen dat de trein blijft rijden".

24 augustus 2023
Bert Gysemans