Torres kondigt nieuw album aan

Dorstig als een hert naar stromend water zijn we naar deze plaat.

Deze zomer brengt TORRES (het nom de plume van Mackenzie Scott) ‘Thirstier’ uit, de opvolger van ‘Silver Tongue’ uit 2019, de tweede bij Merge Records, maar de vijfde in totaal. Op 30 juli zal dit schijfje in de winkels liggen en online te beluisteren zijn.

Maar met Don’t Go Puttin Wishes In My Head doet ze net dat. We kijken al enorm uit naar deze plaat. We zijn al veel gewend van haar, maar deze single is weer een hartverscheurende explosie van emoties waarin de zangeres nadenkt over een relatie die is gebouwd op loze beloften, verlangend naar een teken dat ze door moet gaan.

Torres’ heldere gitaarspel en zang (klonk ze ooit zuiverder?) geven het gevoel alsof ze op de rand van tranen staat. De bijhorende clip biedt een openhartige kijk op huiselijke gelukzaligheid van Scott en haar partner, kunstenaar Jenna Gribbon. De twee koken, kussen en poetsen de tanden in een eenvoudige, hartverwarmende lockdownvideo.

Om de release van ‘Thirstier’ te vieren, gaat Scott op tournee door Noord-Amerika en Europa. Bij ons passeert ze op 18 maart in De Charlatan in Gent. De plaat voorbestellen kan hier.

13 mei 2021
Marc Alenus