Tiny Ruins brengt derde album naar ons land

Gratis knuffels voor iedereen! Ja sorry, maar met mooi nieuws als het derde album van Tiny Ruins, worden wij emotioneel.

Dat er iets aan zat te komen, was duidelijk. Er was al de single How Much en vandaag kwam dan de titeltrack en de releasedatum van ‘Olympic Girls’. Het album werd geproduced door David Lynch en komt uit op Milk! Records, het label van Courtney Barnett, tenminste toch in Australië. In thuisland Nieuw-Zeeland is de eer aan Ursa Minor. Hier wordt de plaat verdeeld door Rough Trade.

How Much klonk als vintage Tiny Ruins, maar Olympic Girls klinkt fris en ferm. Zelden was Fullbrook beter bij stem en de akoestische gitaar pingelt op folky wijze, maar vooral de houtblazers en de schuifelende bas maken er iets speciaals van.

De track ademt de sfeer van vrijheid van de jaren zestig, maar als je Fullbrook ziet zingen in de clip van regisseuse Charlotte Evans, merkt ook een zekere bitterheid en sarcasme. Die zitten zeker ook in de tekst: “Oh you had your olympic girls/ The frosted sheen of leotard twirls/ Running the vault and winning gold for the TV screen/ Before being led back to the cells.”

Op 23 maart komt Tiny Ruins naar Trix. De dag erna, op  24 maart komt Tiny Ruins naar Café De Zwerver in Leffinge.

18 oktober 2018
Marc Alenus