Tien dagen jazz in Flagey

Ook op zijn zesde editie trekt het Brussels Jazz Festival de kaart van jong en ervaren.

Van 8 tot en met 18 januari 2020 kan het publiek opnieuw in Flagey terecht voor hét Brusselse jazzevent van het jaar. Het programma telt een reeks grote namen, maar trekt ook uitdrukkelijk de kaart van jong opkomend jazztalent, de sterren van morgen. Zangeres Melanie De Biasio opent het festival met twee exclusieve concerten. De Brusselse drummer Antoine Pierre is dit jaar festivalartiest in residentie. Hij bevindt zich deze editie trouwens in het goede gezelschap van nog vele andere drummers.

Flagey plaatst de baanbrekende jazzlabels W.E.R.F. Records (met optredens van Commander Spoon (10.01), The Milk Factory (17.01), Ragini Trio feat. Bojan Z & Sawani Mudgal (14.01), MDC III (16.01)) en International Anthem Record Company (met optredens van Jeff Parker & the New Breed (16.01), Makaya McCraven (17.01), Jaimie Branch Fly or Die II (17.01)) in de spotlights en samen met het Brussels Jazz Orchestra biedt het een podium aan de vier laureaten van de International Composition Contest. Late-night concerten en dj-sets sluiten de festivalavonden feestelijk af.

Zoals elk jaar wordt ook aan de jongste jazzfans gedacht en naast dit alles kan het publiek door de collectie jazzfoto’s snuisteren van de Brusselse fotograaf Olivier Lestoquoit tijdens een gratis fototentoonstelling.

Brussels Jazz Festival vindt plaats tussen 8 en 18 januari 2020. Bekijk het volledige programma hier.

Ontdek hieronder de artiesten:

15 november 2019
Marc Alenus