Ticketmaster verkoopt eigen tickets door

Er heeft altijd al een geurtje gehangen rond Ticketmaster (eigendom van LiveNation). In Amerika zijn ze erachter gekomen dat de concertorganisator het ticketaanbod voor de eigen concerten wel op een heel speciale manier meer doet opbrengen.

Er werden namelijk journalisten undercover uitgestuurd naar een entertainment beurs als “scalpers”, mensen die grote aantallen tickets opkopen om ze dan aan hogere prijs door te verkopen. De twee werden, naar verluidt, op de beurs gecontacteerd door Ticketmaster om precies dat voor de eigen tickets te doen.

Eén vertegenwoordiger vertelde de journalisten zelfs dat er een paar honderd van die accounts actief zijn voor Ticketmaster. En ondanks dat de organisatie hoog opgeeft van de eigen inspanningen tegen dit soort bedrog, worden net die accounts over het hoofd gezien.

Commentaar werd niet gegeven, maar Ticketmaster liet wel weten dat zij “as the world’s leading ticketing platform, representing thousands of teams, artists and venues, we believe it is our job to offer a marketplace that provides a safe and fair place for fans to shop, buy and sell tickets in both the primary and secondary markets.”

Hoe de situatie er in Europa (en met name in België en Nederland) voor staat, is onduidelijk.

21 september 2018
Patrick Van Gestel