Thot viert tiende verjaardag debuutplaat

Deze Bandcampfriday kan je iets unieks op de kop tikken uit eigen land.

In maart is het net tien jaar geleden dat THOT hET “echte” debuutalbum ‘Obscured By The Wind’ uitbracht, een album waarop Grégoire FrayThot nog altijd trots is. De plaat kreeg bij het vijfjarig bestaan al eens een “Burn”-editie en ook voor de tiende verjaardag krijgt de plaat een speciale uitgave op wit en groen vinyl, samen met een exclusieve live audio-videoshow die eind deze maand bij volle maan wordt opgenomen en waarop enkele van de jarige nummers een nieuwe versie zullen krijgen.

The line-up zal bestaan uit Grégoire Fray op piano, gitaar en zang, het spiksplinternieuwe lid Lucie Le Fauconnier op gitaar en zang en  langdurig samenwerker en vriendin Catherine Graindorge op viool en soundscapes.   

Over de plaat schreef RifRaf destijds: “We horen eigenlijk vooral een Belgische band die nog nooit zo dicht bij Nine Inch Nails kwam: het buldert en fluistert, krabt en aait en smaakt zowel naar chilipeper als aardbei. Maar met een eigen smoel die eigenlijk een samengestelde robotfoto is met de neus van Shining, de oren van Trent Reznor, de haren van Pleasure Forever, hun eigen bakkes en de lodderogen van Thom Yorke én dat is een compliment, dames en heren.”

Liefhebbers van industrial of “vegetal noise music”, zoals Thot het tien jaar geleden zelf noemde, kunnen de plaat vanaf 5 maart voorbestellen. Dan is het weer Bandcampfriday en laat het platform de eigen winst vallen.

2 maart 2021
Marc Alenus