Third Eyed Blind zette de studiodeur open voor nieuwe album

Third Eye Blind komt met een zesde album vol samenwerkingen.

‘Screamer’, de zesde plaat van Third Eye Blind komt er aan op 18 oktober. Het is de opvolger voor ‘Dopamine’ uit 2015 (als we de ep ‘Thanks For Everything’ even buiten beschouwing laten, maar dat waren allemaal covers).

Op de nieuwe plaat zijn verschillende samenwerkingen te horen. Op de titeltrack, die je hieronder kan beluisteren, hoor je Alexis Krauss van Sleigh Bells, maar ook Ryan Olson van Marijuana Death Cult en Poliça werkten mee aan het album, evenals Billy Corgan van Smashing Pumpkins.

“My current mood resonates with rebellion, energy, courage, and risk,” zegt frontman Stephan Jenkins in het persbericht. “I seek to combine it with a percussive level of musical immediacy in this collection of songs to cultivate collective idealism and an unapologetic aspiration towards humanistic values.”

Een week voor de release van de plaat zal ‘Screamer’ zal het album al op roze vinyl verkrijgbaar zijn als onderdeel van “Ten Bands One Cause’ campagne ten voordele van Gilda’s Club NYC, een gemeenschapsorganisatie voor mensen met kanker.

De band komt in het najaar naar Europa. De dichtstbij zijnde show is voorlopig in Amsterdam op 28 oktober in Paradisio.

28 juli 2019
Marc Alenus