The The speelt na zestien jaar weer live

The The speelt na zestien jaar weer live

In april van dit jaar bracht The The voor het eerst in vijftien jaar nieuw materiaal uit en werd zelfs ex-lid Johnny Marr terug aan boord gehesen. Dat gebeurde allemaal ter gelegenheid van Record Store Day. De track die toen uitkwam, werd ook gebruikt in de docum ‘The Intertia Variations’ waarin frontman Matt Johnson toonde hoe hij worstelde met zijn beroemd zijn.

De titel van de track, Can’t Stop What’s Coming blijkt nu behoorlijk voorspellend te zijn, want The The gaat voor het eerst in zestien jaar weer optreden. Er zijn al twee optredens gepland voor juni 2018, eentje in Denemarken en eentje in Londen. Hopelijk komt daar ook een datum dichter bij huis bij.

En er is nog meer heuglijk The The-nieuws. De band brengt in oktober een nieuwe vinylbox uit. ‘Radio Cineola: Trilogy’ Die bevat drie albums: ‘The End Of The Day’ (met songs, interpretaties van The The-songs door andere artiesten en registraties van optredens), ‘The Inertia Variations’ (met poëzie, soundscapes en spoken word) en ‘Midnight To Midnight’ (met elektronische muziek, commentaar op de politiek en radio-uitzendingen).

Op de albums zijn bijdragen te horen van o.a. JG Thirwell, Thomas Leer, Johnny Marr, James Eller, Meja, Anna Domino en Zeke Manyika. Alle info over de box en de shows vind je op de website.


11 september 2017
Marc Alenus