The Slow Show met orkest en koor op nieuw festival MORGEN

Internationale line-up op driedaags multidisciplinair en toekomstgericht festival in Renesse.

Op 21, 22 en 23 september vindt voor het eerst het festival MORGEN plaats, in het Zeeuwse Renesse. MORGEN is een nieuw festival met een brede programmering van muziek, kunst, wetenschap, techniek, eten en drinken, waarbij vernieuwing, innovatie en de toekomst centraal staan. Jan Douwe Kroeske is één van de organisatoren van het festival, met de redactie van zijn welbekende muziekplatform '2 Meter Sessies' verzorgt hij de muziekprogrammering.

Blikvanger op de affiche is de Britse band The Slow Show in een bijzondere en eenmalige samenwerking met het Zeeuws Vocaal Ensemble en het Ars Musica orkest onder leiding van Patrick van der Linden. Band en dirigent hebben gewerkt aan speciale arrangementen, passend bij en bijdragend aan de karakteristieke weidse sound van The Slow Show.

Ook DakhaBrahka uit Oekraïne, de Amerikaan William McCarthy (voormalig zanger Augustines), Isbells (België), Robin Kester (Nederland) en Husky (Australië) maken onderdeel uit van de line up, evenals de eerder aangekondigde Nederlandse acts Kovacs, Ruben Hein, Anne-Fay, Jimmy Diamond en Benedict October.

Meerdere nationale en internationale namen worden in de aanloop naar het festival nog bekendgemaakt. De kaartverkoop voor het festival is gestart.

24 mei 2023
Marc Alenus