The Orwells zijn gesplit

The Orwells, vorig jaar nog in de Botanique en auteurs van o.a. The Righteous Ones, zijn gesplit. De aanleiding van de split ligt niet in onderling gekrakeel, maar wel in aantijgingen van seksueel misbruik.

Het was een post op Reddit die de boel in gang zette. Zowel zanger Mario Cuomo, drummer Henry Brinner en bassist Grant Brinner werden wangedrag en homofobie verweten.

De band noemde de beschuldigingen ongefundeerd, maar meldde evengoed de split op alle sociale media nadat ze eerst een show in Chicago hadden afgezegd en hadden toegegeven dat ze af en toe wel vulgaire taal gebruikten op het podium, maar nooit hadden gehandeld zonder toestemming of opzettelijk misbruik hadden gemaakt van iemand.

De band moedigde iedereen die getroffen is door seksueel misbruik aan om zich uit te spreken, maar dan niet meteen op het internet. Slachtoffers werden gevraagd om de band niet aan de schandpaal te nagelen, maar privé contact op te nemen. Ze zijn niet wie ze zijn volgens de titel van hun laatste album ‘Terrible Human Beings’.

1 september 2018
Marc Alenus