The Melvins doen het akoestisch!

Het project zal 36 nummers tellen.

Dat  die van The Melvins meesters zijn in nieuwe muzikale uitdagingen zoeken wisten we al langer, maar nu hebben ze  hun misschien meest ambitieuze project tot dusver aangekondigd. Het nieuw album 'Five Legged Dog' komt uit op 15 oktober via Ipecac Recordings en zal een 36 nummers tellende akoestische reis bevatten die de hele carrière van de band overspant.  

Er staan songs op die teruggaan tot het in 1987 uitgebrachte 'Gluey Porch Treatments', en anderen die nog in 2017 werden uitgebracht op 'A Walk With Love & Death'. Een heel deel van het oeuvre kreeg een akoestische remake. Maar er is ook ruimte voor wat ander materiaal en gasten, omdat ze zo mooi aansluiten bij de rest. Zo zal een cover van Redd Kross’ Charlier en Outside Chance, een Turtles-cover, een nieuwe interpretatie van The Rolling Stones' Sway en Brainiac’s Flypaper te horen zijn. Als bekende gast mag Jeff Pinkus (Butthole Surfers & Honky) met zijn banjo plaatsnemen achter de microfoon voor Don’t Forget to Breathe en Everybody’s Talking.

"We wilden eens iets belachelijks groot doen", vertelde Buzz Osborne over 'Five Legged Dog'. "36 nummers akoestisch bewerken is een groot werk, maar aangezien we toch niet konden toeren, hadden we de tijd om ons hierop te focussen. De magie van al de nummers is zeker nog aanwezig, ook al zijn ze akoestisch."

Het album kan via verschillende kanalen al voorbesteld worden. Digitaal en cd komen uit op 15 oktober, de 4 lp’s tellende vinylbox pas tegen begin 2022. Intussen kan je je wel al verlekkeren aan een portie The Melvins  in de vorm van Night Goat uit het 'Houdini'-album. 

 

 

23 juli 2021
Bert Gysemans