The Mars Volta toegankelijker dan ooit

Drie jaar geleden aangekondigd en nu echt vorm aan het krijgen: die volgende plaat.

Op de eerste officiële zomerdag ging de zon weer schijnen voor de fans van The Mars Volta. Toen bracht de band eindelijk Blacklight Shine uit, het eerste concrete wapenfeit uit de aankomende reünieplaat die drie jaar geleden al werd aangekondigd. Of de fans echter nog mee zullen zijn, is een ander paar mouwen, want het duo lijkt nu wel veel toegankelijker te worden.

Dat wordt bevestigd met Graveyard Love een nieuwe single al klinkt die weer helemaal anders dan zijn voorganger. "They will seek your ruin, and burn your lands, because if they can't have you, no one can", zegt frontman Cedric Bixler-Zavala over het verhaal van de nieuwe song. Veel wijzer worden we daar niet van, maar je kan hem hieronder ontdekken.

Vorige maand werd in het Grand Park in Los Angeles een audiovisuele kunstinstallatie neergezet. Binnen in 'L'YTOME HODORXÍ TELESTERION' werden bezoekers meegenomen op een volledige, meeslepende reis naar de ruimte, en waar Blacklight Shine voor het eerst door het publiek werd gehoord.

De ervaring binnen was bedoeld om zelfreflectie uit te lokken, waarbij de single fans op een reis door eindeloze sterrenstelsels en terug naar de aarde, naar zichzelf, leidde. De ervaring is nu online beschikbaar voor fans om te bekijken via deze link.

 

9 juli 2022
Marc Alenus