The Last Rockstar herdenkt de dood van Michael Hutchence

Twintig jaar geleden werd de muziekwereld opgeschrikt door het nieuws over de dood van de toen zevenendertigjarige Michael Hutchence, flamboyante zanger van de band INXS. De band had net het album ‘Elegantly Wasted’ uit toen Hutchence op 22 november 1997 dood werd gevonden in zijn hotelkamer. Hij was overleden door ophanging, zoveel was duidelijk, maar of het een totaal fout gelopen betrof of zelfmoord blijft onopgeklaard.

Het gebeuren en de figuur van Hutchence zijn aanleiding genoeg voor een biopic en dus begon poducent Mark Llewellyn zich te verdiepen in dagboeken, homevideo’s, foto’s en de laatst geschreven songtekst van Hutchence en interviewde hij tal van andere muzikanten die Hutchence van nabij hadden gekend waaronder Bono van U2.

Uit alle materiaal distilleerde hij een film die hij opnam in vijf landen. ‘The Last Rockstar’ verschijnt in oktober, dus net voor de twintigste sterfdag van de Australische superster.

Dit is de trailer:

Vorig jaar kondigde Chris Murphy, destijds manager van INXS ook al een film aan over Hutchence. Die zou geregisseerd worden door Richard Lowenstein, de man die ook deze twee clips regisseerde:

6 september 2017
Marc Alenus