The Guru Guru gooit knuppel in hoenderhok

Welk spelletje wordt hier gespeeld?

Op 25 juni brengt The Guru Guru een dubbele ep (jawel!) uit. ‘It’s A (Doggy DogW world’ zal die heten en de vinylversie zal een B-kant hebben met daarop vier live versies van songs die de band opnam in Trix. Vorig jaar bracht de band het album ‘Point Fingers’ uit, maar ondanks de lof, bleven ook deze borderlinerockers steken in de drek die corona veroorzaakte.

Maar niet getreurd. De band is terug met een eerste single uit de genoemde ep. Die single had Jean Flesh kunnen heten, maar het werd uiteindelijk (In) Snakes & Ladders (Stakes Don't Matter), wat een verwijzing is naar het oorspronkelijk uit het Hindoeïsme stammende bordspel ‘Slangen en Ladders’ is.

In dat spel staan slangen voor slechte en ladders voor goede eigenschappen, maar chance en malchance kennen geen rechtvaardigheid. Het leven is oneerlijk, maar toch gelden er regels. De inspiratie kwam uit de actualiteit. Zanger Tom verklaart: “Toen we startten met de demo’s, kwam Jan Jambon vaak in het nieuws. Er was toen een man overleden in een cel op de luchthaven van Charleroi en de minister wist eerst van niets … en toen weer wel. Ik probeerde me bij het schrijven van deze tekst te verplaatsen in het hoofd van iemand die denkt “I'm going full denial”.”

Met de track gooit The Guru Guru de knuppel opnieuw in het hoenderhok van de politiek. Sommige haantjes zullen er niet blij mee zijn, maar wij zijn weer dol op deze lekkere gekte doordrongen van noise. De song begint nog vrij ingehouden, maar na anderhalve minuut stuiven de veren alle kanten uit en wordt er serieus met pek gesmeten. Heerlijk!

6 mei 2021
Marc Alenus