The Colorist Orchestra brengt album uit met How Gelb

‘Not On The Map’ komt in oktober uit via Dangerbird.

Het Belgische The Colorist Orchestra, opgericht in 2013, heeft een ferme reputatie opgebouwd door het werk van anderen te herinterpreteren. Oprichters Aarich Jespers en Kobe Proesmans gebruiken traditionele en op maat gemaakte instrumenten om de muziek van de artiest waarmee ze samenwerken te herwerken. Ze zijn vooral bekend van de samenwerking met Emiliana Torrini, met wie ze toerden en een album uit 2016 maakten en van de ep die ze opnamen met Lisa Hannigan.

Momenteel leggen ze de laatste hand aan het nieuwe album, een samenwerking met Giant Sands Howe Gelb. In tegenstelling tot het vorige werk zal dit album alleen nieuw materiaal bevatten. De eerste single is More Exes, waaraan ook Pieta Brown meewerkte. Deze zangeres werkte eerder al met grootheden als  Mark Knopfler, John Prine, Amos Lee, Justin Vernon en Calexico.

More Exes begon als een cover van Gelbs song Vortexas uit het album ‘The Coincidentalist’, maar evolueerde tot iets helemaal nieuws. "Geïnspireerd door een oud nummer van Giant Sand, hebben we bijna alle partijen voor‘ More Exes ’voorbereid en opgenomen voordat we een vocale opname hadden," zegt Jespers. “Dus werkten we eigenlijk aan het arrangement als een instrumentaal nummer, wat de vele lagen in melodieën en texturen verklaart. We wilden indruk maken op Howe met ons full colour geluid om hem aan boord te krijgen."

En dat is dus gelukt!

16 april 2021
Marc Alenus