The Amity Affliction nog niet naar Antwerpen en Eindhoven

De band verklaarde dat de tourdata in het VK en Europa voor dit jaar worden uitgesteld tot 2023.

In een lange verklaring beschrijft zanger Joel Birch hoe ze "tijd nodig hebben om enkele wonden, die niet verzorgd werden, te laten helen", waarbij sommige bandleden "hulp nodig hebben voor de geestelijke gezondheid, problemen die tijdens het ergste van COVID alleen maar erger werden" .

Joel benadrukt: "Helaas zijn binnen de muziekindustrie - en de grotere entertainment- en horecasector waarin we naast elkaar bestaan ​​- de schema's, die artiesten geacht worden aan te houden om relevant te blijven, brutaal. Dit heeft een cultuur en een sfeer gecreëerd die misbruik bijna beloont, wat leidt tot extreem zware geestelijke gezondheidsproblemen die meestal genegeerd worden.” Als zodanig zal The Amity Affliction een broodnodige pauze nemen na de aanstaande Amerikaanse tournee.

De zanger voegt eraan toe dat de band “ervoor wil zorgen dat we de komende twee jaar de sterkste zijn die we als band kunnen zijn. En dat betekent dat we vooruitziend moeten zijn en erkennen dat preventief handelen in plaats van te reageren op een mogelijke tragedie het juiste is om te doen.”

Op 19 en 20 januari 2023 zullen De Effenaar en Zappa hopelijk wel bezoek krijgen van de band.

4 september 2022
Marc Alenus