Texas werkt opnieuw samen met Wu-Tang Clan

Kerstmis komt vroeg voor Texas-fans dit jaar.

Texas trakteerde zijn fans op een nieuwe single Hi met inbreng van hun oude vrienden van Wu-Tang Clan. In de begeleidende video, geregisseerd door Fenn O’Meally, speelt de opkomende Britse acteur Kadeem Ramsay, die onlangs te zien was in ‘Top Boy’ en ‘Small Axe’.

Hi is een vreugdevolle track en meteen ook de eerste smaakmaker van het aanstaande album van Texas. Het is ook de eerste nieuwe muziek van de Wu-Tang Clan in drie jaar.

Sharleen ontmoette RZA vorig jaar in Glasgow tijdens het filmen van een documentaire om hun klassieke samenwerking Say What You Want te bespreken, een nummer dat Texas in 1998 voor het eerst live speelde samen met Method Man op de BRITS. Er werd geopperd om een nieuw nummer samen te maken en dus stuurde Texas al snel een versie van Hi naar LA. Wu-Tang Clan strooide er vervolgens hun magisch stof overheen.

Sharleen Spiteri buigt haar soulvolle zang over de gitaar en raps in Ennio Morricone-stijl van RZA en Ghostface Killah resulteren samen in Hi, een nummer dat gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert.

2 december 2020
Marc Alenus