Terug naar de jaren '80 met Silent Runners

In een nog niet zo ver verleden maakten Yesterday’s Men Utrecht en omstreken onveilig, maar de band verdween om even later te herrijzen als Silent Runners en aan te pikken bij de eighties-revival. Een eerste ep volgde in 2015 en nu is er sinds een week het debuutalbum ‘The Directory’.

Uit die plaat zijn er al twee singles getrokken: Dark Mountain en nu ook Roadkill. Van die laatste kan je hieronder de videoclip bekijken.

De grafstem van Dolf Smolenaars, de kale gitaar van Stanley op ’t Root en de galmende synths van Joep Gerrits katapulteren je zo terug naar de uitzichtloze jaren tachtig op een motor aangedreven door de bas van Jan Meulendijks en de drums van Frank Smolenaers.

De verlaten dokken waar de clip bij nacht werd gefilmd passen bij het gevoel van eenzaamheid dat weergalmd uit de lyrics: “I know you cannot feel it/ It’s in the mind alone/ And we’re forever darkness/ both alone”.

Silent Runners speelt op Wavefest III in Rotterdam samen met Also The Trees, Whispering Sons, Mecano Un-Ltd., Desperate Journalist and A Projection.

16 december 2017
Marc Alenus