Tegan and Sara houden woord

Tegan and Sara doken in hun notaboekjes en komen nu met het resultaat.

Tegan And Sara hebben een nieuwe plaat klaar. ‘Hey, I’m Just Like You’ komt uit op 27 september en is het resultaat van het graven in eigen archieven en het herwerken van de songs die ze daarin vonden. Het gaat daarbij om songs die ze schreven toen ze nog in High School zaten, maar die nooit het daglicht zagen.

In een presbericht vertellen de zussen Quin dat ze al vanaf hun zestiende zeurden om een elektrische gitaar. Ze kregen er een, die ze dus moesten delen onder hun beiden. Het werd een voorwerp van strijd en van marteling van hun vingers, maar er kwamen ook echte songs uit.

Die werden opgenomen op cassettes en die werden teruggevonden toen het duo aan hun biografie werkte. Die komt ongeveer tegelijk met de plaat uit. In totaal ging het om veertig songs, geschreven tussen hun vijftiende en zeventiende. Die waren natuurlijk niet goed genoeg, maar met een beetje schaven, bleven er toch genoeg over voor een album.

Dat album werd gemaakt met enkel vrouwen. Producer van dienst was Alex Hope (Troye Sivan, Broods,…), geluidstechnicus was Annie Kennedy, Carla Hazar zat achter de drums en Catherine Hiltz speelde bas. Hoe dat klinkt, hoor je op eerste single I’ll Be Back Someday.

25 juli 2019
Marc Alenus