Tankbeurt met Fields Of Regret

Filip Van Lysebeth, producer en geluidsman voor onder meer Marco Minneman (Kreator), Terry Bozzio (Frank Zappa) en Within Temptation zet zijn eigen geesteskind weer op de kaart.

Tankbeurt met Fields Of Regret

Met zijn zus begon hij in een ver verleden de gothic/postpunkband Silver Cross. Later transformeerde die in Lakland (check zeker Pinky Lace And Pixie Dust) waar zware gitaren de bovenhand namen. Sinds 2023 vervelde het project tot Fields Of Regret dat zich op de kaart zette als horrorpunk-/metalband. De nadruk ligt hierbij op pompende elektrodrums en vervormde gitaren, geruggesteund door een zware en donkere stem. Het nummer Algoritmic Lie werd zelfs gebruikt in een episode van de Amerikaanse serie 'NCIS' (wanneer de "gothic" forensische expert Abby Sciuto aan het werk is in haar labo).

De teksten zijn autobiografisch geïnspireerd en gaan onder meer over bipolaire stoornis, depressie of #MeToo, maar evengoed over meer alledaagse gebeurtenissen. Zoals de nieuwe single I Went For Fuel But Received A Fool, een waar gebeurd verhaal waarbij de protagonisten ook een vocale bijdrage aan het nummer leveren. Een elektrosmartlap uit het leven gegrepen.

6 mei 2024
Patrick Van den Troost