Tamino kondigt nieuwe speeldata aan met knappe video

Twee van onze beste muzikale exportproducten in één clip.

Tamino en Angèle delen vandaag de videoclip van Sunflower. De surrealistische video is geïnspireerd op een driehoeksverhouding uit de parabel 'De Afstand Tot De Maan' van Italo Calvino.

Sunflower is één van de singles van Tamino's tweede album 'Sahar', geboren in zijn appartement in Antwerpen. Op die plaat mengt Tamino Arabische folk en experimentele indierock met meeslepende orkestrale arrangementen. Naast de gitaar van zijn bekende grootvader Muharram Fouad, speelt Tamino op het album ook het Arabische instrument oed. Beide instrumenten zorgen voor een dubbele band met zijn roots en versterken de uitingen van Tamino's muziek in het heden.

Op Sunflower kwam Angèle meezingen. Ze is nu ook, naast Tamino te zien in de magische clip. Over die clip zegt Regisseur Bastiaan Lochs: “Calvino schrijft over een liefdesdriehoek tussen een zeeman, de vrouw van zijn kapitein en de dove neef van de zeeman. Samen peddelen ze 's nachts de zee op en klimmen met een ladder op de maan om 'maanmelk' te oogsten. Het eindigt met de dame die op de maan klimt terwijl deze van de aarde wegdrijft en nooit meer terugkomt. Daarbij wordt ze één met de maan, het object van genegenheid van de dove neef op wie ze verliefd is geworden, en laat ze de zeeman achter die op zijn beurt verliefd op haar is geworden."

Tamino speelt in het voorjaar en in de zomer verschillende shows in ons land:

23/03 @ Vorst Nationaal, Brussel

30/06 @ Rock Werchter

27/08 @ Les Solidarités, Vedrin

 

24 februari 2023
Marc Alenus