Svínhunder - _The Onlooker

Op een nieuwe reeks van Duyster moeten we nog wachten tot het najaar en overschakelen naar Radio  en naar maandag, maar dit duo zorgt alvast voor nachtelijke muziek tot dan.

Drie jaar geleden maakten Michelino Bisceglia en Hans Mullens samen de ep ‘Anna’.. De twee volgden elkaar al lang, maar vanaf toen gingen ze zichzelf Svínhunder noemen. Samen componeerden ze ook de score voor ‘De Bende van Jan De Lichte’. Dit jaar brachten ze al de single Estrange uit en nu is er ook  _The Onlooker, de tweede single uit hun aankomende nieuwe album.

Hun roots in de filmmuziek zijn nog altijd prominent duidelijk. Met een combinatie van organische en elektronische elementen zetten ze een verhalende sfeer neer. Dit keer vertellen ze het verhaal van iemand die wegkijkt van alles en geen betrokkenheid wil tonen. Het beeld van de cover is dan ook een robotfoto van een fictief persoon, net zoals bij The Estrange, maar dit keer hoor je ook een robotachtige stem in het nummer.

De robot/ computer zorgt voor de voice over van de film, in de clip wordt hij dan ook ondertiteld. De sfeer is bevreemdend, onwezenlijk en ietwat dreigend. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk, maar dat er iets niet pluis is, is wel duidelijk. Het vreemde is dat de robot wel betrokkenheid toont. “I'm wondering/ Are you ok?” vraagt hij. Of dat zo is, ontdek je zelf in de première van de clip:  

 

15 juni 2022
Marc Alenus