Surfmaster doet The Beatles surfen

Op 10 februari brengt Poetwannes records een niet alledaags eerbetoon uit.

SurfMaster is een surfrockorgeltrio uit Los Angeles met gitarist Casey Hooper (Katy Perry, Steve Perry), orgelist Ty Bailie (Joss Stone, Katy Perry) en drummer Martin Diller (Postmodern Jukebox, die een mix maakten van twee Beatles-nummers met Hammondorgel, rock-'n-roll, western swing en surftwang! In nieuwe arrangementen onder de noemer 'Let It Be... Surf Guitar'.

Op de A-kant staat een versie van Don't Let Me Down, terwijl een vertolking van The Long And Winding Road op de B-kant te vinden is.

Casey Hooper zegt over de inspiratie voor het album het volgende: "Ik groeide op als Beatles-kind en hing rond in de compact disc-winkel van mijn vader, Hooper's Compact Disc Shop in Des Moines. Ik herinner me dat ik door de gangpaden liep, naar alle albumhoezen keek en me afvroeg wat erin zou kunnen zitten. The Beatles spraken het meest tot mijn verbeelding. Uiteindelijk gaf mijn vader me mijn eerste cd, 'The White Album', voor Kerstmis samen met een cd-speler. Mijn leven was voor altijd veranderd. Ik luisterde jarenlang alleen maar naar The Beatles, speelde luchtgitaar en sprong door mijn kamer terwijl ik me inbeeldde dat ik met hen speelde in Hamburg of Shea Stadium of het Rooftop-concert."

De single is nu beschikbaar in voorbestelling via PoetwannesRecords.com.

23 januari 2023
Patrick Van Gestel