Steiger wint Jong Jazztalent Gent 2017

Steiger wint Jong Jazztalent Gent 2017

Het Gent Jazz festival zit er op! 

De festivalorganisatie blikt tevreden terug op de voorbije zeven dagen die meer dan 34.000 bezoekers naar de Bijloke site lokte. Daarmee ligt de opkomst in dezelfde lijn als de voorbije edities.

"Het valt op dat er een nieuwe lichting muzikanten binnen de jazz is opgestaan die erin slaagt om met een nieuwe sound een breed publiek aan te spreken. Bovendien is bij die artiesten een attitude en engagement aanwezig dat verder reikt dan de muziek. Getuige bands als Go Go Penguin, Kamasi Washington, STUFF.., Shabaka & The Ancestors die bij hun tweede passage op het festival richting doorbraak doorgroeien", aldus festivaldirecteur Bertrand Flamang.

Tot zijn persoonlijke hoogtepunten van 2017 rekent hij verder ook Herbie Hancock (net als in 2003) en Einstürzende Neubauten.

De winnaar van Jong Jazztalent Gent 2017 is dan weer Steiger. Uit 35 inzendingen werden vier projecten weerhouden (Steiger, Bestiaal, Raphael Malfliet en i.f.o) die werden voorgelegd aan een brede selectie professionals uit de Belgische muzieksector.

De winnaar zal vanaf nu werken aan een traject van één jaar om het ingezonden project te realiseren. Het project eindigt met een concert op Gent Jazz festival 2018.

Een interview met de band vind je hieronder.


16 juli 2017
Kevin Vergauwen