Spokenuur voor Echo Collective

Het Brusselse gezelschap brengt op 30 oktober een eerste album uit. Ontdek hun eerste single.

Spokenuur voor Echo Collective

Op 30 oktober brengt Echo Collective  met ‘The See Within’ een eerste ablum uit. De plaat verbindt hun verleden met het heden en absorbeert de ervaring van samenwerking om hun eigen inventieve schoonheid te voeden. "We hebben de afgelopen acht jaar muziek gemaakt met geweldige mensen en zoveel geleerd", zegt Leiter. "En als je je eigen muziek schrijft, kun je niet anders dan die mensen meenemen."

OverThe Witching Hour zegt hij: de single is in veel opzichten het meest klassieke werk van het album. Het heeft een duidelijke “intro-thema/ ontwikkeling/ coda”-structuur en volgt dynamisch een zeer traditioneel “crescendo naar climax”-formaat dat vaak wordt gezien in symfonisch schrijven. Het is zowel representatief voor ons verleden als klassiek geschoolde en actieve musici en onze breuk met die traditie door uitgebreide speeltechnieken, textuurimprovisatie en technologische vooruitgang.

In slechts een paar jaar tijd heeft het Brusselse Echo Collective een benijdenswaardige reputatie opgebouwd in de postklassieke wereld: ze werkten al samen met iconen als A Winged Victory For The Sullen en wijlen Jóhann Jóhannsson en hebben een intuïtie voor genres zo divers als alt.rock, synth-pop en black metal. Nu is het hoog tijd voor een eigen album.

4 september 2020
Marc Alenus