Spleen+ gaat voor postpunk

Alfa Matrix lanceert een nieuw sublabel Spleen+.

Spleen+ zal plaats bieden aan postpunk- en new/cold wave-releases. Het in Brussel gevestigde label heeft al twee bands getekend: de Belgische post-punkact The Ultimate Dreamers en de Italiaanse new wave-act Imjudas.

The Ultimate Dreamers leverden het labeldebuut af met de ep “Polarized” naast de augmented vaults-release 'Live Happily While Waiting For Death (The Complete Demo Collection 1986-1990)'. Op 25 maart brengen ze ook het nieuwe album 'Echoing Reverie' uit.

De Italiaanse new wave-act Imjudas van haar kant presenteert twee nieuwe ep's: 'People Of The Blame' en 'So Untrue'. Beide releases zijn nu beschikbaar via Spotify en Bandcamp.

Seba Dolimont, A&R-manager van Spleen+, legt de oprichting van het label uit: "Het idee is om simpelweg bij te dragen aan de post-punkbeweging door een gestructureerde en meer gerichte aanpak te bieden, want er zijn zoveel getalenteerde artiesten die steun nodig hebben in hun doe-het-zelf-inspanningen. En dit zonder ons te ver weg te brengen van onze roots, want het labelteam bestaat uit drie vrienden geboren in de vroege jaren zeventig die gevoed werden met Joy Division, The Cure, Sioxsie, Sisters of Mercy en andere Goast Dance, X-Mal Deutschland en Skeletal Family en niet alleen met synthpop uit de jaren tachtig en de Belgische Electronic Body Music-beweging!"

27 februari 2023
Marc Alenus