Speciale releases van Southern Lord voor RecordStoreDay

Op het feest van de onafhankelijke platenzaken brengen een aantal labels traditioneel een reeks speciale uitgaves aan de man. 

Als het al wat specialer mag op RecordStoreDay, kan je je gading misschien wel vinden bij Southern Lord, want die brengen maar liefst twee dubbelalbums uit, allereerst is er 'Altar' van Sunn O))) en Boris (2006), dat terug uitgebracht wordt, en dan is er nog een collectie van jarennegentigopnames van het hardcorepunk gezelschap Heroin

Die laatste band heeft maar een paar jaar bestaan en bracht in 1991 een eerste 7” uit. In 1993 spliten ze. Maar in die korte tijd blijken ze zo'n indruk te hebben gemaakt op ontelbare posthardcore- en screamoband uit de jaren negentig tot nu, dat Southern Lord besloot om alle verloren gewaande 7”s en 12”s, nummers op verzamelaars, en ook de opnamesessie, die de band in de Inner Ear Studios deed, opnam op dubbel-lp uit te brengen. 

De samenwerking tussen Boris en Sunn O))) is al vijftien jaar zeer gegeerd. Er worden grote bedragen neergeteld voor een vinyl exemplaar. Het is dus meer dan terecht dat Southern Lord deze terug uitbrengt. Trouwens, niet alleen Sunn O))) en Boris kan je op 'Altar' horen, er waren ook gasten uitgenodigd, waaronder Kim Thayil (Soundgarden), Joe Preston (Earth, Thrones, Melvins, High on Fire), Phil Wandscher en Jesse Sykes (Jesse Sykes And The Sweet Hereafter) en uiteraard waren vaste SUNN O)))-vrienden Tos Niewenhuizen en Rex Ritter ook van de partij. 

21 april 2023
Bert Gysemans