Sonic City is van start gegaan

Voor wie graag eens buiten de lijntjes kleurt zonder daarvoor op de vingers getikt te worden, bestaan er festivals als dit.

Het Kortijkse festival Sonic City moest het een paar jaar op een lager pitje doen (#jeweetwelwaarom), maar vandaag gaat alweer een volwaardige editie van start.

Drie dagen betekent drie curatoren. Vandaag neemt Gilla Band (formerly known as Girl Band) de honneurs waar en treden ook nog Goat Girl, PVA en Goat aan. Na de opwarmingsdag, begint zaterdag het serieuze werk, met zestien bands gespreid over drie podia. Het had de grote dag van Low moeten worden, maar hun optreden werd al een paar maand geleden afgelast. Na het overlijden van Mimi Parker, vorig weekend, zal de hele dag wellicht in het teken staan van haar nagedachtenis. Curatoren Low programmeerden onder andere Chantal Acda, Lewsberg, Billy Nomates en Divide And Dissolve.

Zondag zijn Black Country, New Road de curatoren van dienst. Behalve die band, kun je op zondag ook nog de al even wervelende Crack Cloud zien, maar ook Los Bitchos, Use Knife of Bnny. Hoewel het festival zich volledig in de 21ste eeuw afspeelt, kun je op zondag ook lekker retro genieten van de tribute aan het Can album 'Ege Bamyasi'.

Het goede nieuws is dat er nog dagtickets of weekendtickets beschikbaar zijn. Als je met een klein of groot muzikaal hongertje zit, dan schrijven we je graag een weekenddosis Sonic City voor. Alle info vind je op de website van Wilde Westen.

11 november 2022
Christophe Demunter