Sonic City festival voegt tweede luik toe: Sonic in the City

Sonic City Festival is in november aan een twaalfde editie toe. Voor het eerst wordt gewerkt met meer dan één curator. Shame & Cate Le Bon kregen carte blanche om de line-up samen te stellen.

Vandaag komt Sonic City met nóg een nieuwigheid. Het festival voegt met 'Sonic in the City' twee gratis concertavonden toe aan het programma. Voor het eerst breidt Sonic City uit en werkt het tegelijk op twee locaties.

Op 9 en 10 november trekt Sonic City voor het eerst de stad in. Muziekcafé Pand.A wordt twee dagen lang hét ultieme speelterrein van de Young Curators - de vijf jongeren die onlangs werden verkozen om een jaar lang hun ding te doen binnen de programmatie van Wilde Westen.

Met de toevoeging van Sonic in the City geeft Wilde Westen jong, opkomend, nationaal talent meer speelkansen en zet Sonic City een eerste stap om het festival een bredere uitstraling in Stad Kortrijk te geven.

We noteren de komst van Linde, Hoera. en Vincent Coomans op 9 november. Een dagje later is het de beurt aan Psycho 44, She Bad, Sunflower en Partisan.

19 oktober 2019
Kevin Vergauwen