Soma bundelt Daft Punk en Jeff Mills op verjaardagscompilatie

Schotse technogrootmacht Soma wordt vijfentwintig jaar. Het label uit Glasgow wil dat met de nodige toeters en bellen vieren en bundelt daarom toppers als Daft Punk, Robert Hood, Blawan, Jeff Mills, Andrew Weatherall, Kobosil en Vril in een box met maar liefst vijf vinyls.

Labelbonzen Slam richtten het label op in 1991 samen met Glenn Gibbons en een zekere Dave Clarke. Sindsdien bracht het ensemble steevast releases van namen die later uitgroeiden tot toppers in de scene. Tijdloze classics en een eindeloos respect zorgen ervoor dat Soma ook anno 2017 nog een grote impact heeft op de technowereld.

Op de compilatie staan veelal onuitgebrachte tracks. “Oudstrijders” kropen op zolder op zoek naar oude demo’s die ze konden afwerken tot een nieuw nummer, terwijl de hedendaagse garde in de vorm van Vril, Jonas Kopp en Kobosil zich mocht uitleven met herwerkingen. Met die aanpak wil het label de visie vooral op de toekomst richten en niet al te nostalgisch uitpakken.

De boxset is uit op 31 maart en kreeg knappe illustraties mee van Kyle Irvine. De volledige tracklist vind je hieronder.

A1. Robert Hood – The Bond We Formed
A2. Jeff Mills – A Tale From the Parallel Universe
B1. Daft Punk – Drive (Slam Modular Interpretation)
B2. Adam Beyer – Just Things
C1. Blawan – Clipper
C2. The Woodleigh Research Facility – S.O.M.A 25
D. Josh Wink – Synodic Period
E1. Slam – Stepback (Jonas Kopp Remix)
E2. Slam – Visions (Kobosil Remix)
F. Percy X – X Track (Vril Remix 2)
G1. Slam – Tempest
G2. Steve Bicknell – Mind Cycles
H. Funk D’Void – 808 Planet
I. Joe Stawarz – Cry (Deepchord Remix)
J. Joe Stawarz – Beebear. (Deepchord Remix)

24 januari 2017
Ben Moens