Soloalbum voor Kirk Windstein (Crowbars)

Het album geeft een meer persoonlijke kant van de tekstschrijver weer en is iets toegankelijker voor het grote publiek dan het typische sludgegeluid dat we kennen van zijn band(s).

Kirk Windstein is zonder twijfel één van de sleutelspelers in de sludgemetal, of het nu gaat om Kingdom Of Sorrow, Down of Crowbar. Maar één ding had de bijna vijfenvijftigjarige Windstein nog niet op het cv staan: een soloalbum. En dat komt er nu aan. 'Dream In Motion' wordt uitgebracht op 24 januari 2020. 

Het album is de laatste twee jaar opgenomen tussen tournees met Crowbar en tijdens zijn vakantie. Zang, bas en gitaar werden door Kirk ingespeeld. Voor drums en samples werd een beroep gedaan op producer / vriend Duane Simoneaux.

Het idee was eerst om een akoestisch album te maken, maar "doen wat iedereen doet" leek dan toch geen optie. Het album is ook niet gemaakt met het idee een album te maken voor de Crowbar-fans, maar voor muziekfans wereldwijd. In ieder geval is het uitkijken naar deze plaat. Wie al eens wil proeven, kan dat aan de hand van het titulnummer.

11 november 2019
Bert Gysemans