Slaan en zalven, op Brakrock (Ecofest)

Dat Brakrock (Ecofest) niet langer moet beschouwd worden als een punk-dorpsfestivalletje, is hopelijk niet langer een geheim voor u. Twee dagen lang overspoelt een bontgekleurde menigte al ettelijke jaren de Kasteelruïne van Duffel en omstreken en stappen internationaal bekende namen één van de drie podia op.

En dat wordt in 2019 niet anders, wanneer niemand minder dan Descendents het festival afsluiten – al decennia lang het boegbeeld van de alternatieve punkrock, de peetvaders, de Californische helden die labels als Epitaph, SST en Fat Wreck binden.

En er is al meer legendarisch nieuws. Te smullen met de politieke metalcore band Propaghandi, de funny oerpunkers Toy Dolls en skapunkers Less Than Jake bovenaan de affiche. Naast al zo’n vijftien andere bands die reeds werden vrijgegeven dan ... van inlands en underground naast internationaal en op de rand van grote doorbraak (en dan vermelden we graag ook het net toegevoegd Pulley, de band die Scott Radinsky oprichtte nadat hij Ten Foot Pole vaarwel zegde om nog strakkere, hardere punkrock te maken).

Kaartjes zijn nu al te koop, terwijl er om de haverklap nog nieuwe namen binnensijpelen. Zeker in de gaten te houden dus. En als u niet kan wachten: binnenkort nodigt de organisatie Mad Caddies uit in Hangar 27 te Edegem. En als je zag wat een ambiance deze zeven Amerikaanse skapunkers op de mainstage van Brakrock meenamen, kan je maar al best je spaarvarken aan diggelen slaan. Keihard.

Meer info? Hier!

24 januari 2019
Johan Giglot