Simon Gallup van The Cure staat Evi Vine bij op nieuwe single

In het voorjaar van 2019 verwacht Evi Vine een nieuw album. Die plaat wordt voorgegaan door een samenwerking met Simon Gallup van The Cure en Peter Yates van Fields Of The Nephilim.

Evi Vine, de ongrijpbare alt-rock band uit Londen brengt volgend voorjaar ‘Black Light White Dark’ uit, het derde album van de band. Daarop staat ook de single Sabbath waarop Simon Gallup van The Cure bas speelt en Peter Yates van Fields of the Nephilim de gitaar hanteert.

En alsof dat nog niet genoeg namedropping is, werd de clip voor de track gedraaid door Craig Murray die bekend is van zijn werk voor Mogwai. Wie met zijn werk bekend is, weet alvast dat het geen vrolijk werkstuk werd. Je kan hem hieronder bekijken.

Nog meer schoon volk trouwens op de rest van ‘Black Light White Dark’ want ook Martyn Barker (Shriekback, Billy Bragg, Marianne Faithfull, Goldfrapp) en Geraldine Swayne (Faust) kwamen langs in de studio. Daar zat in de producersstoel Dave Izumi die eerder werkte voor o.a. Nordic Giants, Ed Hardcourt en Magic Numbers. De mix werd gedaan door Phil Brown en ook die weet van wanten, zo bewees hij voor o.a. Talk Talk, Jimmy Hendrix, Led Zeppelin en Robert Palmer.

13 december 2018
Marc Alenus