Sid Mc Cray (Bad Brains) overleden

De oorspronkelijke zanger van de legendarische punkband Bad Brains, is overleden.

Sid Mc Cray (Bad Brains) overleden

Sid McCray, door zijn vrienden SidMac genoemd, leidde Bad Brains van 1977 tot 1978, toen ze nog een jazzfusion-collectief waren dat bekend stond als Mind Power. Hij introduceerde punkrock bij zijn bandleden via albums van Sex Pistols en Ramones. Uiteindelijk nam de band de naam Bad Brains aan, verwijzend naar het gelijknamige Ramones-nummer.

McCray schreef vroege Bad Brains-nummers zoals The Regulator, maar stapte uiteindelijk opzij als frontman om zijn vriend en gitarist H.R. over te laten nemen. "Ik heb een tijdje met de band gezongen, maar ik viel uit omdat ik zag dat H.R. een veel betere zanger was," zei McCray in de H.R. documentaire ‘Finding Joseph I’. "Het was geen wedstrijdding; Ik dacht gewoon dat hij een betere zanger was, meer theatraal. "

Terwijl Bad Brains overging op een hardcore geluid, toonden ze ook een reggae-invloed die niet paste bij McCray. "Op dat moment zagen ze Bob Marley (in concert) en ik was nog niet klaar om Bob Marley te zien, dus we gingen uit elkaar, 'zei McCray.

De voormalige frontman van Bad Brains overleed op 9 september. Een doodsoorzaak is niet bekend.

14 september 2020
Marc Alenus