Schizophrenia kiest voor covers

De Antwerpse band bracht in februari debuutalbum 'Recollections Of The Insane' uit en goed een jaar later volgt er alweer nieuw werk.

Hoewel nieuw. Schizophrenia brengt een speciale "tribute EP" uit met als titel 'Chants Of The Abyss'. Hierop kan je zes covers vinden van Slayer, Judas Priest, Mistfits, Exodus, GBH en Morbid Angel, natuurlijk allemaal in Schizophrenia-stijl. 

Covers zitten van het begin van de band altijd wel op één of andere manier in de set van de band. Aanvankelijk simpelweg als cover, maar naarmate de band groeide, begon de band er een eigen persoonlijke draai aan te geven. Het idee was om op het debuutalbum een cover te zetten, maar het voelde niet goed aan. Toen begon het idee van de cover-ep al te borrelen. 

Deze ep wordt feestelijk voorgesteld op 10 februari in Kavka. En wie al een voorproefje wil, kunnen we alvast Maze Of Torment aanraden. Morbid Angel, van wie het origineel is, blijft zich al jaren heruitvinden en heeft een grote invloed op het Antwerpse kwartet. Het is dus een hommage aan één van de grootste en meest populaire deathmetalbands ooit. 

2 december 2022
Bert Gysemans