Scandinavië laat een parel los.

Anna Ternheim is dan misschien niet gekend bij ons, ze is absoluut geen groentje in de muziekwereld. In september brengt ze immers haar zevende studio album uit. Hoogtijd dus om kennis te maken met deze mooie Zweedse.

Als je reeds zes studioalbums hebt uitgebracht, diverse Zweedse muziekprijzen in ontvangst mocht nemen en je muziek kon horen voorbijkomen tijdens series zoals Grey’s Anatomy en One Tree Hill, is het veilig om te stellen dat je niet meer aan je proefstuk toe bent. En dat is nu net het gene wat we van de eenenveertigjarige Zweedse singer-songwriter Anna Ternheim kunnen en mogen zeggen.

Met ‘A Space For Lost Time’ zal Ternheim in september haar zevende studioalbum uitbrengen. En het eerste nummer van dit album kreeg de naam This Is The One. Een nummer waarmee de Zweedse al een jaar aan het worstelen was, maar gewoon niet de juiste woorden vond om het naar behoren te vervolledigen. Tot ze een oude bekende tegen het lijf liep en de woorden vanzelf kwamen. 

De typische sound van Ternheim is ook in dit nummer terug te vinden. Hoewel ze heel veel terug grijpt naar invloeden van de Amerikaanse Westkust, wil ze haar kenmerkende Scandinavische toon niet verliezen. En daar gaat ze prat op. Volgens Ternheim zelf is haar dat dit telkens goed gelukt. Om het in haar woorden te zeggen "somehow it always ends up sounding like a dark swedish lake".

Hoe dat ‘Zweedse meer’ nu echt klinkt zullen we kunnen ontdekken in haar aankomende Europese tournee. Eind oktober begint Ternheim aan haar grootste tour ooit en deze zal ook ons land aandoen. Op 19 november houdt haar tourbus halte in Le Botanique te Brussel. Tickets zijn te verkrijgen via de website van de Botanique zelf.

Persfoto door Chris Sonting.

26 juli 2019
Marjolein De Smet