Samen voor live muziek!

De livemuzieksector is unplugged. Letterlijk.

Sinds midden maart is het stil op onze podia. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden alle culturele events verboden. Ook zomerfestivals zijn er dit jaar niet. De zo bloeiende livemuzieksector - van boekingsagent tot backliner, van artiest tot zaaluitbater- bloedt.

LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven nodig. Het fonds wil vooral een aanvulling bieden, waar nodig een extra bijdrage leveren. Aan door de huidige crisis op alle vlakken zwaar getroffen collega’s. Aan de sector zelf door relance-initiatieven te ondersteunen.

LIVE2020 wil dat duwtje in de rug geven zodat livemuziek in de beste en veilige omstandigheden kan terugkeren naar jouw favoriete kleine en grote podia, binnen en buiten. Zodat we samen weer kunnen genieten van die unieke en onvergetelijke ervaringen die concerten en festivals zijn. 

Steun LIVE2020. Maak een gift over, organiseer of neem deel aan één van de solidariteitsacties.  Meer info vind je op de website.

Samen zijn we #UnitedForLiveMusic!

9 juni 2020
Marc Alenus